4. oktoober 2017

Suur ülevaade programmeerimisnädala Code Week 2017 tasuta töötubadest

HITSA toel toimub üle Eesti 120 tasuta töötuba huvilistele vanuses 5-20 eluaastat. Vaatasin valiku üle ja jagasin tegevuste järgi gruppidesse. Välja jäid mitu töötuba, mis on juba täitunud, korduvad töötoad ning need, mille tegevusi ei olnud lähemalt tutvustatud. Suurem osa kajastuvad siiski programmeerimisnädala Code Week 2017 suures ülevaates. Kogu valiku leiab HITSA koduhelt. Töötoad toimuvad 7.-22. okroobrini. Töötubadesse tuleb enne osalemist registreeruda.

suur-ülevaade-programmeerimisnädal-code-week-2017-töötoad-Kristi-Proge-blog


Haridusrobotid
Kõige suurem valik töötubasid. Haridusrobotite töötoad on eelkõige suunatud koolieelikutele ja algklassi lastele, kuid põnevust jagub kindlasti ka nendega kaasas olevatele emmedele-issidele.

Plokkidest programmide koostamine - Scratch
Scratchi töötoad sobivad nii neile lastele, kel varasem kokkupuude programmeerimisega puudub kui ka neile, kes on programme plokkidest koostanud mõnes teises keskkonnnas või sarnastes mängudes.

LEGO
Need töötoad sobivad robootikahuvilistele lastele ja teismelistele. Töötubades saab nii roboteid ehitada kui ka programmeerida. Ma loodan väga, et ka tüdrukud nende töötubade vastu huvi tunnevad.

Robootika teismelistele
Töötoad robootikahuvilistele, kuid varasem kogemus ei ole vajalik. Elektroonikahuvilistele soovitan kindlasti Arduino töötuba. Valik siin sektsioonis on väike ja mind paneb imestama, et need töötoad veel täis pole. Julgustan tüdrukuid nendes töötubades osalema.

Tekstilised programmeerimiskeeled
Tegelikult on kahju, et see loetelu siin nõnda lühike on. Loodetavasti on tulevikus selliseid töötubasid oluliselt rohkem, seda enam, et nende töötubade jaoks ei ole vaja vidinaid või seadmeid vms soetada. Soovitan noortele, kes tahavad n-ö päris programmeerimisega kätt proovida.

Loovus
Nendes loovates töötubades ei pane sa tõenäoliselt tähelegi, et tegeled programmeerimisega, sest tegevus on nii kaasahaarav ja tulemus imeline.

Uued trendid
On näha, et IKT maailma trendid kajastuvad ka töötubades.

Venekeelsed töötoad

Muu
Nende seas on mitu harivat töötuba. Minus tekitas kõige suuremat huvi Arduino Nano töötuba.

Kasutatud fotod