2. juuli 2019

Digi ja (info)tehnoloogia arutlusteemad Arvamusfestivalil 2019

Foto: arvamusfestival.ee

Arvamusfestival on tulnud, et jääda. Sel aastal toimub see 9. ja 10. augustil ja ikka Paides. Sirvisin Arvamusfestivali kava ja valisin välja IT-ga seotud arutlusteemad. Minule isiklikult pakuvad suurimat huvi tüdrukud tehnoloogias ning andmeteaduse arutlusteemad.

Unicorn Squad - ükssarvikute pealetung!

09. august 2019 @ 12:00-13:30
Tehnika- ja tehnoloogia valdkonnas on täna veel vähe naisi ja levinud on arvamus, et tüdrukuid need teemad ei huvita. HK Unicorn Squad soovib äratada tehnoloogia-alast huvi tüdrukute seas ja teistmoodi lähenemisega on need teemad köitvad ja kaasahaaravad. Taavi Kotka algatusel tegutsevad täna üle Eesti juba 16 Unicorn Squad gruppi 200 tüdrukuga vanuses 7-12a. Festivalil jagavad noored ükssarvikud oma kogemust ja viivad läbi põnevaid tegevusi - oodatud on kõik!

Meedia ja meelelahutus 2030

09. august 2019 @ 12.00-13.30
Internet, tehnoloogia ja sotsaalmeedia on viimase kümne aasta jooksul raputanud kogu meedia ja meelelahutuse turgu. Mis kujundab aga neid valdkondi järgmise kümne aasta jooksul ning kas suudame ette ennustada võimalikke trende ja muutusi?

Generatsioon R ja robotite pealetung

09. august 2019 @ 14.00-15.30
Tänapäeval on keeruline leida inimest, kes mingil moel tehnika või tehnoloogiaga kokku ei puutuks. Robootika ja AI areng on kaasa toonud revolutsioonilised arengud kõigis eluvaldkondades, alustades kommunikatsioonist ja transpordist ning lõpetades terviseteenuste ning sõjaväega. Meie seas kasvab uus põlvkond, kes on harjunud, et programmeerimine on sama oluline kui kirjaoskus ja kõike keerukat või tüütut annab automatiseerida. Kuidas ennast uue generatsiooni jaoks valmis panna? Mis roll on inimesel tulevikus? Mis saab meie töömaailmast?

Mis on andmeteadus?

09. august 2019 @ 18:00-19:30
Andmeteadlast on peetud üheks 21. sajandi kõige olulisemaks elukutseks. Samas olid ju juba ka eelmisel sajandil olemas nii statistikud kui ka informaatikud ja võib tekkida küsimus, et mis uus asi see andmeteadus nüüd siis on. Kes on see andmeteaduse spetsialist, kelle väärtus nii ettevõtja kui ehk ka riigi jaoks oleks hindamatu - mida ta nii väärtuslikku teeb ja milline peaks olema tema haridus ja kogemused?

Küberrünne külmkapist? Tuleviku kuriteod

10. august 2019 @ 12.00-13.30
Räägime uutest tehnoloogiatest, nendega seotud võimalustest ja riskidest. Otsime digiarengute plusside ja miinuste vahel tasakaalu ning arutame, milliseid küsimusi peame tulevikku vaadates endalt ja ümbritsevatelt küsima, millele mõtlema.

Mis soost on ükssarvikud? Ehk tüdrukud tehnoloogiasse

10. august 2019 @ 14.00-15.30
Karm tõde on, et ülikoolide IT erialadel ja sellest lähtuvalt ka tööturul valitseb sooline lõhe. Nii inseneeria, teaduse kui tehnika valdkondades tegutseb palju rohkem mehi ning naiste erialavalikud saavad tihtipeale tõuke juba lapsepõlves kinnistunud soolistest stereotüüpidest lähtuvalt. Juba lapsepõlves kinnistunud stereotüübid juhivad noored tüdrukud erialavalikuil IT-st eemale kuigi ükski uuring ei tõesta, et poisid oleksid selles vallas kuidagi võimekamad. Kuidas tõmmata rohkem tüdrukuid tehnoloogia poole? Miks see üldse oluline on? Kes juhivad tulevikus maailma – kas poisid või tüdrukud? Mis loom on ükssarvik?

Rethinking the smart city

10. august 2019 @ 14:00-15:30
We all know what a smart home is, but what exactly is a smart city? Is it green, comfortable or something that evokes memories of a happy childhood? What does it offer to its people and businesses? Smart solutions eliminate traffic jams and parking problems, promoting green transport instead. They also offer effective and creative solutions for energy, water and waste disposal. Smart cities attract companies that think alike, creating a synergy of fresh ideas and people, cooperation and competition. Join us and let's rethink the city!

Kust leida vaikust?

10. august 2019 @ 18.00-19.30
Kuidas mõjutab pidev nutiseadmete kasutamine ja infoüleküllus meie ajutegevust ja vaimset tervist. Kuidas olla kohal, vaigistada segadust oma peas? Kas vaikus on hea ja müra halb?


Arvamusfestivali veebilehtarvamusfestival.ee

Jälgi KristiProget ka Facebookis.