10. oktoober 2018

Programmeerimine, robotid, droonid ja küberkaitse haridusfestivalil "iduEDU 2018"

Haridusfestival_iduEdu_Kristi_Proge_Blog


20. oktoobril toimub Tallinna kesklinna hariduskvartalis moodsa õppimise festival "iduEDU", kuhu oodatakse nii õpilasi, eelkooliealisi lapsi, lapsevanemaid, õpetajaid kui ka lihtsalt haridushuvilisi inimesi. Haridusfestivali "iduEDU" progamm on tihe ja mitmekülgne. Toimub nii praktilisi töö- ja õpitubasid, paneeldiskussioone, toimuvad loengud ja jagatakse oma kogemusi.

Festivali tutvustusest saab lugeda:  

Kingime üheskoos Eestile 100 moodsa õppimise töötuba!

- Kui oled laps, huvitab sind näiteks robootika.
- Kui oled õpilane, tahad droone lennutada või uurida, kuidas luua start-up'i.
- Kui oled õpetaja, tahad teada, kuidas lastel oleks huvitav õppida ja sinul tore õpetada.
- Kui oled lapsevanem, tahad aru saada, mida laps päev läbi nutiseadmes teeb.
- Kui oled direktor, soovid ehk kaasa rääkida hariduspoliitika teemadel.
- Kui oled lihtsalt haridushuviline inimene, leiad 100 pakutava variandi seast kindlasti endale sobiva.

Avatud on expo-ala, kus näed rohkesti uusimat tehnikat, mida õppimisel kasutada.

Ei puudu ka põnevad võistlused lastele, loosiauhinnad ja üllatused.

Festival on kõigile osalejatele tasuta.


Programmeerimine, robotid, droonid ja küberkaitse haridusfestivalil "iduEDU"


Tutvusin lähemalt festivali programmiga ja noppisin sealt välja programmeerimise, robootika, droonide ja küberkaitsega seotud teemad.

Töö- ja õpitubades saab  programmeerida roboteid Blue-Bot, Bee-Bot, Ozobot, Edison. Näiteks ühes töötoas saab katsetada, kuidas on võimalik Edisoni robotit kasutada matemaatika tekstülesannete lahendamisel. Oma leiutamisoskuse saab proovile panna Makey Makey komplektiga. Mikroarvutiti Micro:bit õpitoas luuakse õppemäng "Reaktsioonimäng". Ei puudu ka Lego WeDo 2.0 ja Lego EV3 õpitoad. Näiteks demonstreerivad õpitoa läbiviijad, kuidas kasutada LEGO WeDo 2.0 roboteid kahepaiksete kasvamise ettapide tundma õppimisel.

Pelgulinna Gümnaasium tutvustab oma õpitubades, kuidas kasutada droone õppetöös ja annab ülevaate kooli Droonimatkaringi tegevustest. Lisaks õpetavad nad droone programmeerima ja lennutama siseruumis.

Festivalilt ei puudu ka ProgeTiiger, kes räägib õpetajatele, kuidas lasteaias mänguliselt programmeerimist ja robootikat õpetada ning tutvustab I ja II kooliastme digiõpikuid, mille abil saab õpetada järgmisi teemasid: digikunst, kood, digitaalne ohutus, digimeedia, programmeerimine ja digihügieen.

Küberkaitse õpetamisest huvitatud ei jäta kindlasti minemata töötuppa, kus antakse ülevaade küberkaitse uuest valikainekavast gümnaasiumiastmele.

Registreerumine piiratud osalejate arvuga töötubadesse algab 11. oktoobril.


Ühesõnaga on haridusfestivalil "iduEDU" piisavalt palju põnevat toimumas, et sinna kohale minna. Mina leidsin omale nii mõndagi huvitavat ka IT-ga otseselt mitte seotud teemade seast.