27. veebruar 2017

Robotite raamatuid koolieelikutele ja algklassilastele

Käisin raamatupoodides poisslapsele sünnipäevakinki otsimas ja selle tegevuse käigus jäid silma mõned robotiteteemalised raamatud eelkooliealistele ja algklassilastele.

Värvi- ja kleepsuraamat Võimsad Robotid
Foto: Tea Kirjastus
Foto: Koolibri
Raamat "Robot Robin saab südame"
Foto: Apollo veebipood
Voltimisraamat Robots
Foto: Apollo veebipood
Värvi- ja kleepsuraamat "Võimsad Robotid" TEA Kirjastuselt.

Väikesel robotil on kaks unistust. Ta tahab kasvada suureks ja saada sõbraks Võimsate Robotitega. Võta koos väikese robotiga ette seiklus Võimsate Robotite laborisse. Seal saad teada, millised uskumatud võimed robotitel on, mida kõike nad teha oskavad ning kuidas nad inimesi kaitsevad. Aita Võimsaid Roboteid neid värvides ja neile kleepsudega erivõimeid külge kleepides.

Piilu raamatu sisse siin


Juturaamat "Robot Robin saab südame" Ajakirjade Kirjastuselt.
Armas ja soe, koolieelikule ettelugemiseks sobiv kogupereraamat, milles tegelikkus põimub muinasjutulisusega. Peategelasteks on viieaastaseks saav Kristjan ja tema lemmiklelu, robot Robin. Kristjani ema ja isa on noored ja edukad, kuid ometi tunnevad nii nemad kui Kristjan, tema lasteaiakaaslane Reio, vanatädi Linda, varas Volli ja ärinaisest vanaema Mami millestki puudust. Millestki, mida nad ise õieti sõnastada ei oska, kuid milleni aitavad jõuda robot Robin ja muinasjutuline Päikesekuningas koos oma laste, päikesekiirtega. Raamat pakub mõtlemist ka ettelugejatele - isadele ja emadele, vanaisadele ja vanaemadele, onudele ja tädidele...


Vaata, loe, meisterda raamat "Robotid" kirjastuselt Koolibri. Kuigi kirjastuse kodulehel on kirjas, et toode on otsas, siis raamatupoodides on see veel saadaval.
See raamat on omamoodi uks robotite maailma. Siit leiad sa palju huvitavaid pilte erinevatest robotitest ja lühisõnumeid nende rakendustest. Raamatu lõpuleheküljed pakuvad võimalusi ka käeliseks tegevuseks.
- Vaata, kuidas Robosaurus pressib kokku autosid

- Imetle hiiglaslikku robotkätt, mis peseb lennukeid
- Uuri, kuidas robotid valvavad Su kodu ja suudavad seal ka koristada
- Siit saad üht-teist teada ka robot-koduloomade kohta.


Värviraamat "Robotid". Raamat sisaldab kuute korduvkasutatavat pilti, mida saab värvida kaasasoleva ”veepintsliga”. Täida pintsel veega ja avasta peidus olevad pildid. Pilte saab korduvakasutada. Ei sobi alla 3-aastastele.


Viimasena kaks robotite voltimise raamatut: "Paper Robots", milles on 25 robotit voltimiseks ja kokku panemiseks ning "Make and Move: Robots", milles saab voltida ja kokku panna 12 liikuvate osadega robotit, neist kolm saab värvida oma eelistuste järgi.

Kõikide raamatute (sisu)tutvustused on pärit kirjastuste ja raamatupoodide veebilehtedelt. 

Jälgi KristiProget Facebookis.