1. märts 2017

TED Talk "A robot that eats pollution"

Jonathan Rossiter arendab pehmeid roboteid. Oma TED Talkis "A robot that eats pollution" räägib ta lähemalt, kuidas tema (ja ta meeskond) saab robotite arendamise jaoks ideid loodusest ja kuidas nende robotid aitavad toime tulla keskkonnaprobleemidega nagu naftalekked või "vetikate õitsemine" (ehk vetikate ajutine vohamine).

Tema esinemise teeb põnevaks ja väärtuslikuks see, et ta näitab laval saastet sööva roboti prototüüpi ja selgitab tavainimesele arusaadavalt selle roboti tööpõhimõtet. Tema kõnest saame muu hulgas teada, et ta meeskond soovib arendada biolagunevaid roboteid. Selliste robotite üheks kasutusvaldkonnaks lisaks keskkonna päästmisele on meditsiin.

Jonathan Rossiter'i esinemine laiendab vaatajate arusaama sellest, mis on robot ja milline robot välja näeb. Samuti paneb tema TED Talk mõtlema sellele, millistes valdkondades ja millisteks tegevusteks saaks roboteid veel kasutada. Kahtlemata huvitav ja kasulik vaatamine igaühele, kes huvitub robotitest, nende väljamõtlemisest ja/või disainimisest.