11. detsember 2016

Nädala nopped

Rubic's cube. Foto Shakir Shakiel
Allikas
  • Vaatasin Linda Liukase, kes on raamatu "Tere, Ruby!" autor, TED Talki "A delightful way to teach kids about computers". Ta tundub olevat üks äärmiselt positiivne, rõõmsameelne ja heas mõttes lapsemeelne inimene. Järgmisel nädalal tuleb tema raamatu kohta siia blogisse ka postitus.
  • Koolielu artikkel Nutiseadmed mõjutavad meie produktiivsust ei ole otseselt seotud programmeerimisega, kuid nutiseadmete negatiivsed küljed on mulle huvi pakkunud juba pikemat aega. Tore, et seda teemat ka eesti keeles käsitletakse.
  • Veel üks Koolielu artikkel ja muidugi Robotexist! Artikkel räägib haridusrobotite võistlusest, mis sel aastal toimus esmakordselt.
  • HITSA umbes 22-minutiline veebisaade Salasuhtlus veebis ehk mis on asjade internet, mis läks eetrisse oktoobrikuus, aga juhul kui sa seda veel vaadanud ei ole, siis miks mitte nüüd järele vaadata. Asjade interneti (ingl k internet of things) võimalustest ja ohtudest räägivad Linnar Viik, Priit Vimberg, Erkki Leego ja Anto Veldre.
  • Kas sina oled tarbija või looja? Loe siit artiklit isetegemise kohta ja võimalustest olla isetegija Eestis.
  • Artiklite sari inglise keeles, mis annab põhjaliku ülevaate progammeerimise ja arvutitega seotud ametitest nagu programmeerija, tarkvara arendaja, süsteemianalüütik, riistvara insener ja veebiarendaja.
  • Filmisoovituseks seekord Ridley Scotti Blade Runner aastast 1982. Seda filmi tasub vaadata uuesti ka siis, kui oled seda juba näinud. Suurepärase atmosfääriga film, mis põhineb ulmekirjaniku Philip K. Dicki romaanil Do Androids Dream of Electric Sheep?. Peategelase Rick Deckardi ülesandeks on üles otsida ja hävitada vabadusse pääsenud ja Maale saabunud androidid. Sündmuste arenedes seisab filmivaataja silmitsi küsimusega, mis teeb inimesest inimese. Samuti seatakase kahtluse alla peategelase enda päritolu. Peaosas Harrison Ford.