14. detsember 2016

TED Talk: Kevin Kelly "How AI can bring on a second Industrial Revolution"

See, et ma TED Talk'e armastan vaadata on selgelt ilmnenud nädala nopete postitustest. Eile vaatasin visionäri Kevin Kelly huvitavat arutelu teemal, kuidas tehisintellekt (Artificial Intelligence) toob kaasa teise tööstusrevolutsiooni.

Ta on seisukohal, et tehnoloogia arengus on teatud suunad, mille alusel saab ette näha, mida tulevik toob. Hetkel näeme seda, kuidas asjad muutuvad nutikamaks ja nutikamaks. Kevin Kelly toob mitmeid näiteid, kus tehisintellekt on tänapäeval juba kasutusel nagu lennukite juhtimisel, veebipoes ostjatele soovituste tegemiseks jne, kuid seda kasutatakse n-ö taustal, peidetult. Ta usub, et 20 aasta pärast kasutavad kõik inimesed tehisintellekti viisil, mida pole veel leiutatud. Seega on meil kõigil võimalik olla selle loojaks!

Võrdluseks tehisintellekti massidesse jõudmisega võib tuua interneti. Tänapäeval kasutab seda väga suur osa inimkonnast, kellest märkimisväärselt paljud sotsiaalmeedias suhtlemiseks. Kuid kui internet leiutati, siis oli selle eesmärk arvutite omavaheline suhtlemine ning sotsiaalmeediat kui sellist ei olnud veel olemaski.