17. veebruar 2017

Nädala nopped

Fotot: Twitter
  • Enn Tõugu: masinad on üha targemad, mis edasi saab? Postimehes ilmunud artiklis tõstatab Enn Tõugu, kes on üks Eesti arvutiteaduse alusepanijatest, küsimuse, kas masinad mõtlevad ning arutleb seejärel tehisintellekti, isesõitvate autode, (tarkade) masinate ohtude ning inimese vs masina otsustusvõime teemadel. Kas masinad mõelda oskavad, jääb siiski lugeja otsustada.
  • Alanud on eelregistreerimine Tartu Ülikooli vaba ligipääsuga kursustele "Programmeerimine maalähedaselt", mis toimub 6. märts - 2. aprill ning "Programmeerimise alused II", mis toimub 3. aprill - 28. mai 2017. Esimene neist on suunatud algajatele ja teine edasijõudnutele, kellel on läbitud kursus "Programmeerimise alused". Kursustele saab eelregistreeruda siin
  • Jaak Vilo: paneme e-tiigri päriselt programmeerimist õppima. Postimehe arvamusküljel kirjutab TÜ bioinformaatika professor Jaak Vilo, et ülikoolid peaksid pakkuma gümnaasiumiõpilastele veebipõhiseid programmeerimiskursusi, sest kõrgkoolidel on olemas õppejõud, kellel on kogemused ja oskused programmeerimist õpetada ning seda ka avatud masskursustena (MOOCid). Üldhariduskoolides peaksid olema vaid õpetaja või õpetajad, kes vajadusel õpilasi suunab ja toetab ning kes on eeldatavasti sarnase(d) kursuse(d) ise läbinud.
  • IKT valdkonna ameteid tutvustav koolitus 21. märtsil TTÜs.
  • Nädalavahetusel luuakse Tartus Garage48 üritusel jälle riistvara-prototüüpe.
  • Elon Musk: inimestest peavad saama küborgid, muidu kaotame me arvutite üle kontrolli.
  • Film. Tõeline Teras (2011). Charlie on endine poksija, kelle karjäär lõppes kui poksiringi vallutasid robotid. Robotite poks on kujunenud populaarseks meelelahutuseks, kus liigub palju raha. Charlie osaleb ülesputitatud mahakantud robotidega põrandaalustes poksimatsides, lootes teenida kihlvedude pealt. Selles ei ole ta just eriti edukas ja aastate jooksul on kogunenud hulk inimesi, kellele ta võlgu on. Tema elu muutub, kui ta võtab suveks oma hoole alla 11-aastase poja, keda ta pole kunagi näinud. Koos hakkavad nad treenima robotit, kellest võib saada poksiringis tegija. Meelelahutuslik film, mis peaks eriti teismelistele poistele meeldima. Osades Hugh Jackman ja Dakota Goyo.